Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vaccinarea prioritară a cadrelor didactice ar putea începe chiar în această săptămână

Ministrul Educației a anunțat într-o postare pe contul său personal de Facebook că decizia va fi luată luni.

„Din analiza făcută astăzi, 21 februarie, împreună cu CNCAV, rezultă că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar în această săptămână. O decizie se va lua în cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNCAV. Ministerul Educatiei apreciază în mod deosebit eforturile făcute de către CNCAV în acest sens”, a scris duminică Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului Educației, până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul.

Sorin Cîmpeanu precizează că pentru programare va trebui ca fiecare ISJ (inspectorat școlar județean) și fiecare universitate „să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani)”.

„Operațiunea va dura circa o săptămână. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, mai spune ministrul.
Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical - personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”, explică ministrul.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical), mai precizează Cîmpeanu.