Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


7 pacienți au fost evacuați la Marius Nasta după ce într-o unitate mobilă a fost sesizat fum

Din primele informații, fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile. În interiorul unității se aflau șapte pacienți Covid, dintre care cinci sunt intubați. La fața locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă.

Mașini de pompieri și mai multe ambulanțe au ajuns, duminică seara, la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID, unde alerta a fost dată după ce un ventilator extern al unității mobile ATI a început să degajeze fum.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculesc se află la fața locului. Minsitrul Sănătății a declarat duminică seara la Digi24 că toată lumea este acum în siguranță.

"Un generator a scos fum la un moment dat. nu a fost niciun moment foc. E o caravană ATI în curtea Spitalului Marius Nasta. Pacienții sunt evacuati. Nu există victime. Nu a existat foc. A existat doar o sperietură și mulți pompieri la fața locului. Pacienții din unitatea mobilă vor fi transferați pe secții. Sunt pacienți care nu au necesitat intubare. Imediat ce cineva din camera de gardă a vazut fum, a sunat la 112", a declarat ministrul sănătății.

"Vom verifica de ce acest tir a scos fum. Vom face verificări la toate TIR-urile ATI, ele sunt verificate din 2 în 2 luni. La acest moment nu e nimeni în pericol. Nu a fost foc întins. Nu a fost fum în interiorul tirului", a declarat la Digi24 și șeful DSU Raed Arafat. 

Manager Institut „Marius Nasta”: Secția mobilă există din luna octombrie la Institutul Marius Nasta. A fost închisă la începutul săptămânii pentru verificări și igienizare și a fost redeschisă vinerea trecută

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienți aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior a declarat la Digi24 dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

"Niciun pacient nu este intubat. Toți sunt neintubați. Secția mobilă există din luna octombrie la Institutul Marius Nasta. A fost închisă la începutul săptămânii pentru verificări și igienizare și a fost redeschisă vinerea trecută", a explicat managerul Institutului.

"Vorbim despre un incident produs la generatorul unității mobile, cu o flamă intensă. Nu a fost flacără în interioul unității mobile. Pacienții aveau nevoie de ventilație non-invazivă. Personalul din TIR era mult mai bine trainuit. Sunt pacienți a căror supraveghere s-a făcut cel mai bine sub grija personalului specializat", a detaliat la Digi24 dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.