Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: Pompierul angajat la Institut e în concediu de 6 luni

beatrice_mahlera.jpg

Beatrice Mahler, manager Institut Marius Nasta
Sursa imaginii: 
Facebook

Beatrice Mahler reclamă faptul că nu poate lua nicio măsură și cere o reevaluare a legislației în acest sens.

Noi detalii despre incidentul de la Marius Nasta. Flăcările s-au stins rapid, de la sine, iar cei 7 pacienți din ATI nu au simțit nimic - a declarat în această dimineață managerul Institutului de Pneumoftiziologie Beatrice Mahler. Există un singur pompier angajat al Institutului Marius Nasta, dar acesta lipsește de 6 luni, aflându-se în concediu medical sau de odihnă a precizat managerul instituției. Beatrice Mahler a acuzat din nou lipsa de personal și refuzul multor angajați de a lucra.

„Există angajat un pompier la „Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concediu. Concedii medicale întrerupte cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens”, a declarat luni dimineață Beatrice Mahler.

Managerul de la Marius Nasta a mai transmis că pacienții nu au simțit incidentul de duminică seară, unde a fost semnalată o degajare de fum la instalația exterioară de climatizare a unității mobile ATI:

„Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce s-a făcut apelul toți cei din secția Covid s-au echipat și au intrat în scenariul roșu. Din informațiile pe care le am de la colegi flăcările s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic”, a mai transmis doctorul Mahler.