Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Educației: 60.000 de angajați din învățământ, vaccinați anti-COVID în centre mobile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că 60 de mii de angajați din învățământ doresc să se vaccineze prioritar în următoarea săptămână, în centre cu echipe mobile care se vor organiza în fiecare județ.

 

„În cursul acestei dupa-amieze se va anunța decizia de organizare a centrelor prioritare pentru angajații din învățământ. Există o situație cu 60.000 de persoane - angajați din învățământ - care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână și sunt convins că încă din această săptămână se va putea organiza la nivelul fiecărui județ un centru cu echipe mobile,” a declarat ministrul Cîmpeanu.

Se va ajunge, astfel, la 110.000 de angajați din învățământ vaccinați din cei 200.000 care și-au exprimat dorința de a primi vaccinul, a precizat ministrul.

„Nu se remarcă un județ în care să existe o reticență deosebită sau un elan deosebit față de vaccinare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a menționat că personalul auxiliar din creșe și grădinițe care este la interfața directă cu copiii se va vaccina, însă nu și din școli, în această etapă.

Potrivit ministrului, pentru programare va trebui ca fiecare ISJ (inspectorat școlar județean) și fiecare universitate „să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani)”.

Ministrul Educației a precizat că vineri erau la ora 18.00 erau înregistrate 809 cazuri de elevi cu COVID, iar din această săptămână școlile vor trebui să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală după boală, pentru că au trecut două săptămâni de la începutul semestrului II. 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA:

 

 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre vaccinarea profesorilor