Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O femeie din județul Olt a făcut șoc anafilactic după vaccinare

vaccine_oxford.jpg

Vaccin Coronavirus Oxford AstraZeneca
Image source: 
www.ft.com

Femeia nu era cunoscută cu alergii, dar după administrarea primei doze de vaccin anti-covid a avut o reacție severă, anafilactică. În prezent starea sa este bună, însă rămâne sub supravegherea medicilor.

O femeie de 46 de ani a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca, aceasta fiind una dintre reacțiile sever post-vaccinare, transmit reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Femeia de 46 de ani a fost vaccinată duminică într-un centru de vaccinare din județul Olt și a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.

Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice”, spun cei de la CNCAV.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, iar starea femeii s-a ameliorat rapid.

Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență, care a transportat pacienta la spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale suplimentare.

CNCAV precizează că în prezent starea femeii este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.