Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dr. Cătălin Apostolescu este noul manager interimar al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală. Doctorul Maria Niţescu deţinea această funcţie din decembrie 2020, după plecarea dr. Adrian Streinu Cercel de la conducerea instituţiei medicale.

Atribuţiile de Manager interimar al Institutului vor fi preluate de Directorul medical al instituţiei, dr. Cătălin Apostolescu, cel care a fost de gardă în noaptea când s-a produs incendiul în Pavilionul V. Decizia ministrului este motivată de seria de disfuncţionalităţi în gestionarea situaţiei pacienţilor intzernaţi în Pavilionul V al Institutului, care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie  şi comunicarea cu Ministerul Sănătăţii. 

Totodată, Ministerul Sănătăţii a solicitat informaţii cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov care, potrivit, presei, s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului. Institutul a răspuns printr-o notă telefonică, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în pavilionul V în momentul producerii incendiului şi nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. La orele amiezii, Institutul a revenit asupra acestei informaţii şi  a comunicat Ministerului Sănătăţii că pacientul se afla în Pavilionul V la momentul producerii incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu, înaintea sosirii echipajelor de intervenţie şi că a fost transferat în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov. 

În acest sens, ministrul Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministerului, pentru a clarifica modul în care au fost gestionate transferurile pacienţilor internaţi în Pavilionul V al Institutului "Matei Balş", precum şi comunicarea cu toate celelalte autorităţi implicate.