Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Qatar: Jucătoarele germane boicotează un turneu de volei pe plajă pentru că nu au voie să poarte bikini

volei_bun.png

Karla Borger și Julia Sude pe teren
Sursa imaginii: 
eurosport.fr

Două mari jucătoare germane de volei pe plajă au anunțat că vor boicota un turneu  organizat în Qatar, din cauza interdicției de a purta bikini în timpul meciurilor, impusă de statul gazdă, transmite AFP.

Karla Borger și Julia Sude, staruri ale acestui sport în Germania, spun că nu acceptă ca un guvern să le impună ținuta: ”E singura țară și singurul turneu în care un guvern vrea să ne impună ținuta în care ne facem meseria până la urmă. Suntem aici ca să muncim de fapt, dar ni se interzice ținuta de lucru”, spune Karla Borger, vicecampioană mondială la acest sport.

”Și, de fapt, de ce trebuie să se organizeze astfel de turnee în Qatar?”, se întreabă dele două jucătoare germane

Autoritățile din Qatar, țară care va găzdui în martie un turneu organizat de Federația Internațională de volei pe plajă, impune ca ținuta jucătoarelor să fie compusă dintr-un tricou și pantaloni lungi.

Măsura este susținută și de Federația internațională, care susține că este vorba de ”respectul față de cultura și tradițiile țării gazdă”.

Qatarul ar urma să găzduiască în 2022 Cupa mondială de fotbal,  primul Campionat Mondial ce va avea loc în Orientul Mijlociu și de asemenea primul organizat de o țară arabă majoritar musulmană.

 

Mai multe detalii aici