Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Florin Cîțu: Cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani?

florin_citu.jpg

Cabinetul Florin Cîțu, cu 18 ministere dintre care o singura femeie ministru primeste votul Parlamentului.
Cabinetul Florin Cîțu, cu 18 ministere dintre care o singura femeie ministru primeste votul Parlamentului.
Sursa imaginii: 
youtube

Premierul Florin Cîțu a declarat, joi, că anul acesta nimeni nu va fi dat afară din sectorul public și că toți bugetarii își vor primi sporurile, la nivelul din 2020. "Sunt foarte mulți lideri sindicali - și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași", a mai spus Florin Cîțu.

„Asta fac sindicatele, încearcă să susțină angajații. Mesajul, de fiecare dată, pentru sindicate și angajații din sectorul bugetar e același: în 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară. Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd o problemă”, a spus Cîțu.

„Sunt foarte mulți lideri sindicali - și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a adăugat premierul.

 

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA: