Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


156.000 de noi locuri pentru programare la vaccinarea cu Pfizer, de mâine

pfizer_vaccin.jpg

Sursa imaginii: 
arhiva RFI România

130 de noi cabinete de vaccinare cu serul produs de Pfizer/BioNTech vor fi deschise de la 1 martie. De sâmbătă, 27 februarie, se vor putea program pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech 156.000 de persoane cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și cu dizabilități.

Din data de 1 martie devin operaționale pentru vaccinarea cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech 130 de cabinete noi. Potrivit RoVaccinare, 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet fiind de 60 de persoane pe zi.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie, și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare.

Acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.


Sursa imaginii: 
RO vaccinare / Facebook