Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan trebuie să găsească o soluție de compromis fără să se compromită

bloc.jpg

Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Vot crucial vineri în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Este vorba de proiectul primarului general Nicușor Dan, de suspendare timp de doi ani a planurilor urbanistice zonale, pentru toate sectoarele, mai puțin sectorul unu.

 

Edilul general aprecia că PUZ-rile sunt absolut scandaloase și permit betonarea a zeci de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case sau în apropierea lacurilor.

Joi seară, consilierii liberali au venit cu o variantă de compromis, de suspendare a documentelor care permit suspendarea construcțiilor timp de doar 3 luni.

 Nicușor Dan trebuie să găsească o soluție de compromis, fără să se compromită, crede politologul Cristian Pîrvulescu

“Un independent nu poate reuși, în condițiile în care se luptă cu Consiliul General. De aceea va trebui să-și găsească sprijin în interiorul Consiliului iar acest sprijin se găsește prin negocieri, politica este arta negocierii. Iar Nicușor Dan este obligat acum să devină politician. Pentru că militant asociativ fiind, a avut dificultăți să se obișnuiască cu specificul politicii. În Parlament a preferat să-și dea demisia decât să ducă bătălii politice, să-si dea demisia din funcția de președinte al partidului pe care il crease. Acum însă, este obligat să facă negocieri politice, nu se poate altfel, este o funcție politică nu pur și simplu administrativă. Nu are alternativă, sau se descurcă, sau pleacă. “

Dezvoltatorii imobiliari au reacționat imediat la propunerea primarului general pe care au contestat-o spunând că toate proiectele construite vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative.