Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


SUA au aprobat un nou vaccin anti-Covid

vaccination.jpg

Sursa imaginii: 
Craig F. Walker/REUTERS

Statele Unite anunță că au autorizat de urgenţă vaccinul Johnson & Johnson contra Covid-19 pentru persoanele de peste 18 ani. Informația este oferită de Agenţia Americană pentru Medicamente.

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen Covid-19, care poate fi stocat la temperatura frigiderului, se alătură celor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna într-o uriaşă campanie de vaccinare în SUA, în care pandemia a provocat mai mult de 500.000 de morţi

Cel puţin trei milioane de doze produse de J&J sunt pregătite să fie distribuite săptămânile viitoare, potrivit Guvernului american.                

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze Statelor Unite înainte de sfârşitul lunii iunie. 

Cu 600 de milioane de doze comandate în total de la Pfizer şi Moderna, SUA vor dispune deja, de acum şi până la sfârşitul lui iulie, de suficiente vaccinuri pentru a imuniza aproapte toată populaţia.

În total, mai mult de 72 de milioane de doze au fost deja făcute în ţara cea mai îndoliată de pandemie. 

Vaccinul J&J, a cărui administrare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu "vector viral". 

El foloseşte ca suport un alt virus mai puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru Covid-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască.

În timpul testelor clinice, eficienţa vaccinului a fost de 85,9% faţă de formele grave ale Covid-19 în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate de FDA.                

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durere la locul injecţiei, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare.