Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un incendiu violent a avut loc în Prahova la o fabrică de produse din petrol – două persoane rănite foarte grav

incendiu.jpg

Image source: 
pixabay.com

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la o firmă care fabrică produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, iar două persoane au fost rănite.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, echipajele de pompieri au găsit un foc care se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 mp, cuprinzând o întreagă hală industrială, trei autoturisme şi un camion de mare tonaj.

De asemenea, două persoane au suferit arsuri.

La locul incendiului s-a intervenit cu şase autospeciale de stingere, două ambulanţe SMURD, din care una de terapie intensivă mobilă, dar şi o autoplatformă, o autoscară şi o mașină de descarcerare dotată cu utilaje de forță. Pompierii au reușit să anihileze flăcările după câteva ore.

Tot potrivit ISU Prahova, în apropierea halei sunt depozitate trei tancuri a câte 20 de tone de combustibil, iar pompierii au acţionat pentru răcirea lor.

Cei doi muncitori au suferit arsuri grave, de gradele III şi IV, pe o mare parte din suprafaţa corpului, ei fiind asistaţi medical, dar cu șanse foarte mici de supraviețuire.

Din primele informaţii, bărbații au 59 şi, respectiv, 53 de ani.

"Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate", precizează Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată mai arată că, la UPU Ploieşti, se face acum evaluarea, se oferă asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

''În paralel, se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2063 din 2 decembrie 2020 pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate, în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave'', menţionează oficialii ministeriali.