Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS: Numărul cazurilor de Covid-19 crește iar, după o lună și jumătate de scădere

ghebreyesus_oms.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Totalul infectărilor cu coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, a anunțat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Declarațiile au fost făcute într-o conferință de presă organizată la Geneva. ''Este dezamăgitor, dar nu surprinzător'', a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, precizând că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest.

''Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos'', a spus acesta.

Conducătorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei.

Totuși, a spus că este încurajator că, în sfârşit, personalul medical din ţările sărace este vaccinat, inclusiv în ţări din Vestul Africii precum Ghana şi Coasta de Fildeş.

Amintim, până la finalul lui mai, 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt preconizate să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de ţări sărace.

''Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare'', a completat Tedros Adhanom Ghebreyesus.