Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Unul dintre bărbații cu arsuri grave în urma incendiului din Prahova va fi transferat în Belgia. Al doilea merge la AKH Viena

Ministru Sanatate ATI Covid.jpg

Autoritățile cresc capacitatea la ATI Covid (Sursa foto: pixabay-ilustrație)
Autoritățile cresc capacitatea la ATI Covid (Sursa foto: pixabay-ilustrație)

Unul din bărbații care au suferit arsuri în incediul din localitatea Inotești va fi transferat la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia, iar al doilea va fi tratat la spitalul AKH Viena, anunță Ministerul Sănătății. 

Ministerul Sănătății informează că rapoartele privind starea pacienților au fost transmise de către Spitalul Județean Ploiești, iar conform acestora, pacientul de 59 de ani are arsuri de diferite grade pe 60% din suprafața corporală, iar pacientul de 53 de ani are arsuri pe 70% din suprafața corporală. Totodată, ambii au arsuri ale căilor aeriene superioare.

“Conform ultimelor informații primite, pentru unul dintre pacienții arși, DSU a obținut accept pentru transfer de la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia. Se așteaptă un răspuns și de la AKH Viena pentru al doilea pacient”, arată Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Ulterior a venit răspunsul pozitiv de la Viena.

Un incendiu violent a izbucnit, luni seara, la o societate care fabrică produse din țiței, în satul Inotești, localitatea Colceag, din județul Prahova. Două persoane au suferit arsuri grave pe 80% din corp. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând întreaga hala, 3 autoturisme și un autotren.

Incendiul violent de la fabrica de produse din țiței din Prahova ar fi fost provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.