Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atac posibil terorist în Suedia – mai multe persoane au fost rănite

politie suedia.jpg

Image source: 
france24.fr

Mai mulți oameni au fost răniți, unii fiind în stare gravă, după ce au fost înjunghiați de un individ în oraşul suedez Vetlanda, în ceea ce pare a fi un incident terorist, anunță surse din serviciile de securitate.

Anunțul a fost făcut de autorităţile suedeze printr-un comunicat, scrie publicaţia „Expressen”, conform căreia un individ în vârstă de peste 20 de ani a atacat mai multe persoane cu un cuţit.

Cel puţin opt dintre ele au fost rănite, unele fiind în stare gravă.

La scurt timp, presupusul autor al atacului a fost împuşcat de serviciile de intervenţie şi este în prezent spitalizat.

Deocamdată, anchetatorii doar suspectează că este vorba de un act terorist.

Investigaţia este coordonată de Serviciul suedez de Securitate – SÄPO.

"Motivul atacului nu este clar, suspectul nu a fost încă audiat. Va fi audiat după ce va primi îngrijiri medicale", a declarat Angelica Israelsson Silfver, purtătorul de cuvânt al Poliţiei suedeze, conform publicaţiei Aftonbladet.

"Investigăm dacă este vorba de un motiv de tip terorist. Investigaţia preliminară se referă la tentative de omor", a explicat un alt oficial din cadrul Poliţiei, Jonas Lindell.

Prim-ministrul Stefan Löfven a condamnat atacul. "Gândurile mele sunt la persoanele rănite în atacul din Vetlanda şi la rudele acestora. Condamn această agresiune oribilă. Întreaga societate se mobilizează pentru contracararea acestor acte odioase", a afirmat premierul Löfven.