Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Grecia traversează perioada "cea mai dură" a epidemiei. Consecință: noi măsuri restrictive și lockdown prelungit

grecia.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Executivul de la Atena anunță că lockdown-ul pentru combatarea epidemiei de COVID-19 va fi prelungit până la 16 martie. Potrivit ministrului Sănătății, Grecia trece prin perioada "cea mai dură" a epidemiei. Astfel, începând de astăzi, vor fi impuse noi restricţii pe teritoriul elen.

Grecia a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, deși se află în lockdown din 7 noiembrie 2020.

"Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii", a avertizat ministrul elen al sănătăţii, Vassilis Kikilias. "Spitalele publice din Atena sunt supuse unei presiuni insuportabile de săptămâni", a mai spus el averttizând că "în ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal".

Un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Grecia se confruntă, ca multe alte țări europene, cu o creștere importantă a infectărilor cu tulpina britanică a coronavirusului.

Lockdown-ul, care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins până la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începând de astăzi, scrie Agerpres.

Grecii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.

Ieri au fost anunţate încă 40 de decese asociate COVID-19, bilanţul ajungând la aproape 6.600 într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.

De la debutul pandemiei, aproape 200.000 de persoane au fost infectate în Grecia, iar în prezent peste 430 sunt spitalizate la terapie intensivă.