Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vlad Pop Crișan merge pe jos de la Cluj la Constanța ca să strângă donații pentru bursele educaționale MagicEDU

1_mar_-_sf_-_6633_2021_ro_2585.jpg

Vlad Pop Crișan
Image source: 
Sorin Florea

După ce anul trecut a alergat la 6633 Artic Ultra pentru același scop, pandemia l-a forțat pe ultramaratonistul Vlad Pop să aleagă un traseu local pentru obiectivul său. El și-a propus să strângă 600 de mii de lei pentru ca 100 de copii de la Asociația Magic să poată merge din nou la școală, după chimioterapie.

“Uite mergem spre Agnita, am trecut de Sighișoara”

L-am găsit pe Vlad în plină formă în prima parte a ultra-maratonului de 700 de kilometri care îl va purta din Cluj până la Constanța. Până pe 8 martie, când va ajunge la destinația finală, clujeanul face în medie aproape o sută de kilometri pe zi. Anul trecut a alergat cu același scop, dar în condiții total diferite. Vlad a zburat pâna în Canada pentru a participa la cel mai dur maraton din lume în care a fost nevoit să parcurgă 620 de km la temperaturi de -35 de grade, trăgând după el o sanie grea de 35 de kilograme. Acum are același echipament.

În aventura lui, Vlad nu e singur. Îi are în permanență alături pe Sorin și Adi care conduc în spatele lui o dubă din care îi oferă sprijin emoțional și tot ei sunt cei care documentează prin fotografii și filmări ultra-maratonul. Lângă Vlad s-a alăturat și câinele Ilie care a apărut undeva pe drum și nu l-a mai părăsit de câteva zile. Sprijinul vine de altfel literalmente aproape la tot pasul. În momentul discuției noastre telefonice o doamnă oprise bicicleta lângă Vlad pentru a-i arunca niște mere în sanie, să aibă vitamine pe drum. 

Vlad Pop și-a propus să strângă 600 de mii de lei pentru ca 100 de copii de la Asociația Magic să poată merge din nou la școală, după chimioterapie.

Donațiile de 2 euro se pot face prin SMS la 8844 cu mesajul BURSA.

 
Ultramaratonistul care strânge burse educaționale pentru copiii bolnavi de cancer