Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Achiziții ale fostei conduceri a ADP Sector 1: "Urs panda așezat": 50.153 de lei, "Urs mare în picioare": 38.000 de lei

ursi adp 1.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Primarul Sectorului 1 – Clotilde Armand a enumerat, pe Facebook, câteva achiziții făcute de fosta conducere a Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Este vorba despre elemente de decor pentru spațiile verzi, carora Clotilde Armand le prezintă prețurile:

Urs panda somnoros - 14.500 lei

Urs panda mâncând - 14.500 lei

Urs mare în picioare - 38.000 lei

Urs panda așezat (mâncând) - 40.153 lei

"Așa arată câteva din <<investițiile>> realizate de fosta conducere de la Administrația Domeniului Public Sector 1. De asta este importantă reorganizarea. Să nu mai achiziționăm <<urși panda somnoroși>> la prețuri astronomice și să ne ocupăm cu adevărat de spațiile verzi și domeniul public", a scris primarul.

Clotilde Armand a acuzat, joi, după protestele anagajaților de la Administrația Domeniului Public Sector 1 (ADP S1) față de mutarea lor în alte spații pentru înființarea Școlii Regale, că aceștia sunt nemulțumiți fiindcă pierd astfel un spor de ”antenă” și mai multe zile libere pe lună.

Conform acesteia, toți acești angajați beneficiau încă din anul 2016 de spor de antenă, adică 15% în plus la salariu și multe zile libere plătite.

Tot ea spune că acest spor de antenă a fost stabilit de fosta administrație în baza unei expertize realizată de o firmă privată, iar de atunci și până acum nu a mai fost reactualizată.

"Am verificat personal pe site-ul ANCOM și am constatat că nu este absolut nicio problemă privind radiațiile din această zonă, nivelul acestora este de sute sau mii de ori mai mic decât limitele legale. Pentru a nu exista alte îndoieli cu privire la siguranța cetățenilor și implicit a angajaților, am cerut tuturor subordonatelor și direcțiilor primăriei care plătesc acest spor de antenă în valoare de 15% din salariu, să-și actualizeze expertizele de măsurare a radiațiilor cu Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Tot astăzi, am solicitat ANCOM să verifice dacă există vreo problemă cu nivelul radiațiilor în imobilul din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 pentru a nu fi o problemă cu proiectul Școlii Regale. Până atunci, îi anunț pe toți angajații ADP care vor fi mutați din sediul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 că nu vor mai beneficia de acest spor de antenă, banii aceștia vor fi investiți în educație și școli”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.


Sursa imaginii: 
facebook