Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Soția prințului Harry acuză familia regală britanică de rasism. Palatul Buckingham nu comentează deocamdată

oprah.jpg

Sursa imaginii: 
Instagram/Oprah

În mult așteptatul interviu acordat de Ducii de Sussex celebrei realizatoare Oprah Winfrey, Harry și Meghan au făcut dezvăluiri depre viața din sânul familiei regale britanice. Meghan chiar a acuzat familia regală britanică de rasism, de proliferarea unor minciuni şi că a împins-o la un pas de sinucidere.

Soția prințului Harry a lansat acuzații grave la adresa familiei regale britanice.  

Meghan (39 de ani), a cărei mamă este de culoare și tatăl este alb, a spus că fiului său Archie, acum în vârstă de un an, i s-a refuzat titlul de prinț, deoarece există îngrijorări în familia regală cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui.

Meghan a refuzat să spună, în interviul cu Oprah Winfrey difuzat la CBS, cine și-a exprimat astfel de îngrijorări.

Soția prințului Harry a mai spus că a fost naivă înainte să se căsătorească, în 2018, dar că a ajuns să aibă tendințe suicidale după ce a cerut ajutor, dar nu a primit.  Ea afirmat şi că a evocat posibilitatea unei internări într-o clinică medicală. "Mi s-a spus că nu puteam să fac acest lucru, pentru că nu ar fi benefic pentru instituţie", a dezvăluit Meghan.

„Pur și simplu nu mai voiam să fiu în viață. Și acesta a fost un gând constant foarte clar, real și înfricoșător. Și îmi amintesc cum el (Harry) m-a ocrotit”, a spus Meghan, ștergându-și lacrimile.

Palatul Buckingham nu a făcut încă comentarii publice asupra interviului, difuzat în primele ore ale dimineții de luni în Marea Britanie.

Nici Harry nici Meghan nu au atacat-o direct pe regina Elisabeta.

Ducii de Sussex au explicat retragerea lor din casa regală a Marii Britanii şi plecarea lor în Statele Unite prin presiunea mediatică insuportabilă şi prin lipsa de susţinere dovedită de familia regală.

"Am făcut tot ce era posibil" pentru a rămâne în rândul familiei regale, a afirmat prinţul Harry, explicând că s-a confruntat la rândul lui cu tulburări de natură psihologică din cauza acelor situaţii tensionate. Ducele a dezvăluit că familia sa i-a tăiat sursele de finanţare şi că tatăl lui, prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit şi, la un moment dat, a încetat să îi mai răspundă la telefon. Harry a adăugat că a reluat între timp legătura cu tatăl lui şi că lucrează alături de acesta la îmbunătăţirea relaţiei lor.

Anunțul lui Harry și Meghan din ianuarie 2020, că intenționează să renunțe la prerogativele lor regale, a adus familia regală în criză. Palatul Buckingham a confirmat recent că despărțirea va fi permanentă, deoarece cuplul pare să-și creeze o viață independentă în Statele Unite.

După ce regina Elisabeta a II-a a confirmat retragerea lor definitivă din rândul membrilor cu rol activ ai casei regale britanice, la sfârşitul unei perioade de observaţie de un an, ducele şi ducesa de Sussex şi-au pierdut ultimele titluri oficiale în februarie 2021.

Instalaţi iniţial în Canada, apoi în California, în Montecito, prinţul Harry şi soţia lui au înfiinţat o fundaţie, Archewell, şi au semnat parteneriate de producţie audio-video cu companiile Netflix şi Spotify.

Potrivit Wall Street Journal, postul de televiziune CBS ar fi plătit lui Harry și Meghan între 7 și 9 milioane de dolari pentru a acorda acest interviu moderatoarei Oprah Winfrey.