Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit

adi_barar_adi_igrisan_alin_achim.jpg

Adi Bărar (stânga), alături de Adi Igrișan și Alin Achim
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

Adi Bărar, fondatorul trupei rock timișorene Cargo, a murit luni dimineață. Artistul era internat de câteva săptămâni la Terapie Intensivă, în stare gravă. 

„Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar!”, au anunțat, luni dimineață, colegii săi de trupă.

Adi Bărar era internat la Terapie Intensivă, după ce fusese confirmat cu Covid. Boala i-a agravat afecțiunile cronice de care acesta suferea deja. Prognosticul medicilor a fost rezervat încă de la internare, dar, deși au făcut tot ce era omenește posibil pentru a-l salva, luni dimineață, inima lui Adi Bărar a încetat să mai bată.  În 15 ianuarie 2021, Adi Bărar împlinise 61 de ani. Nu mai făcuse cheful tradițional cu mult rock și prieteni, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. „Sper ca 2021 să nu fie ca 2020!”, le transmitea atunci artistul fanilor săi. 

Trupa Cargo a fost înființată de Adi Bărar în 1985. Alături de Adi Bărar, din actuala formulă mai făceau parte Octavian Pilan, Adrian Igrișan, Alin Achim și Ionuț Cârjă. În 2016, trupa a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Meritul Cultural, în rang de cavaler, pentru promovarea muzicii rock în România.