Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu: Etapa a III-a a campaniei de vaccinare va începe mai devreme

citu.jpg

Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Florin Cîţu a anunțat luni că a cerut preşedintelui CNCAV, colonelul doctor Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme. Măsura vine în condițiile în care, în luna martie, România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID, o cantitate mai mare faţă de cea anticipată iniţial.

 

 

"În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem.

Este important să continuăm această campanie de vaccinare, le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze.

Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane, la sfârşitul lui septembrie, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm", a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.