Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la spadă, s-a vaccinat anti covid

Campioana olimpică la spadă de la Rio de Janeiro 2016, Ana-Maria Popescu, a fost vaccinată, luni dimineaţă, împotriva noului coronavirus la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din Capitală, transmite Agerpres.

"Vaccinul ăsta este primul cadou de 8 martie. Şi, trebuie să recunosc, sunt puţin mai liniştită. N-a durut vaccinul, până la urmă meseria mea este să înţep oamenii şi să nu mă las înţepată. Până la urmă azi nu am avut încotro, dar o să-mi iau revanşa pentru că imediat voi pleca în cantonament la Craiova pentru o săptămână de pregătire", a spus ea.

Pentru campioană urmează  prima competiţie internaţională oficială după un an de pauză:

”Voi merge în Rusia. Şi având prima doză din vaccin o să stau ceva mai liniştită. Şi îmi va fi teamă doar de adversara din faţa mea, nu şi de faptul că mă pot îmbolnăvi. ...", a menţionat spadasina.

Membrii loturilor naţionale şi ai loturilor olimpice sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare, prin decizia Guvernului României.

Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur cu echipa de spadă la JO de la Rio de Janeiro, este una dintre speranţele României la câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.

După intervenţia chirurgicală la genunchiul drept suferită la sfârşitul lunii mai a anului trecut, scrimera şi-a reluat pregătirile la începutul lunii septembrie. În 24 februarie 2021, ea a câştigat primul său concurs oficial după accidentare, campionatul naţional la spadă, la individual.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în intervalul 23 iulie - 8 august 2021. Programate iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, JO de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 36 de ani, Ana-Maria Popescu (CSA Steaua Bucureşti) ocupă locul 1 în clasamentul mondial FIE la spadă şi e câştigătoarea trofeului Cupei Mondiale 2019-2020.

Declarată cea mai bună spadasină a lumii în sezonul trecut, Ana-Maria Popescu deţine cel mai bogat palmares din spada românească şi este una dintre cele mai titrate scrimere "tricolore" din toate timpurile: Jocurile Olimpice - 2 medalii (1 de aur, 1 de argint), Campionatele Mondiale - 7 medalii (2 de aur, 2 de argint, 3 de bronz), Campionatele Europene - 13 medalii (7 de aur, 4 de argint, 2 de bronz).