Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


IPS Teodosie: Bisericile din Constanța nu se vor închide

teodosie_fb_arhiepiscopie.jpg

Tensiune fara precedent in sanul Bisericii. Conducerea BOR îl acuză pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, de ”ambiții personale” care nu au legătură cu misiunea.
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
Image source: 
Facebook Arhiepiscopia Tomisului

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, spune că bisericile din Constanța nu se vor închide din cauza COVID-19. " Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința", a transmis IPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului a făcut declarațiile după ce în spațiul public au apărut discuții despre posibilitatea instituirii unor noi măsuri de restricție din cauza înmulțirii cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2.

IPS Teodosie susține că bisericile nu se vor închide deoarece autoritățile statului nu au drept de proprietate asupra acestora, transmite Mediafax. 

„Iată și noi suntem amenințați în aceste zile căci, cine știe, poate trebuie să se închidă și bisericile. Nu se vor închide la noi, să luptăm împreună și să ne mărturisim credința. Biserica nu-i a celor care sunt autorități vremelnice, biserica aparține lui Dumnezeu și ne aparține și nouă celor ce ne rugăm. Cei care nu pot și nu știu să se roage pot să spună orice, dar noi ne vom ține rânduiala”, a anunțat IPS Teodosie.