Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

incendiu.png

Sursa imaginii: 
Youtube

Trei cadre medicale au nevoie de îngrijiri medicale după un incendiu care a izbucnit luni seara la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.

 

Alte zeci de persoane au fost evacuate din unitatea medicală. Cele trei victime din rândul angajaților au fracturi și au fost transportate la Spitalul de Urgență.

Cadrele medicale s-au rănit după ce au sărit pe geam de la etaj.

Ministerul Sănătății a anunțat că incendiul a fost lichidat. Se pare că focul a fost provocat de un pacient.

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

În total, 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Conform Ministerul Sănătății, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum.

Conform ISU Dolj, la fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o mașină descarcerare grea și o ambulanță tip B.