Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primarul Craiovei anunță anchete după incendiul de la Spitalul de Psihiatrie

clinica_de_psihiatrie_craiova.jpg

Image source: 
Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, anunță că vor fi declanșate anchete după incendiul de luni seara de la Spitalul de Psihiatrie. Focul ar fi fost provocat de o pacientă care a incendiat o saltea. Primarul vrea să știe cum a ajuns o brichetă la un pacient și de ce medicii de gardă nu au intervenit pentru a-i salva pe cei internați. Mai mulți pacienți au fost evacuați în timpul incendiului. Trei medici de gardă, aflați deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam.

Primarul orașului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, susține că spitalul în care a izbucnit incendiul era recent reabilitat.

„Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalațiile electrice sunt verificate lunar in toate spitalele din subordinea municipalității, iar la această unitate sanitară, in toate camerele și pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. In schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriați din cauza fumului. Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a scris într-o postare pe Facebook primarul Lia Olguța Vasilescu.

Cele trei cadre medicale care au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare sunt în afara oricărui pericol. Ele au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova", a transmis Ministerul Sănătăţii.  Un pacient a acuzat cefalee. Victimele, conştiente, au fost transportate la spital, a mai precizat MS.

Potrivit ultimelor informații de la fața locului, 41 de pacienți au fost evacuați în timpul incendiului. Flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă și apoi s-au extins la alte două încăperi. O persoană supraponderală a avut nevoie de asistență pentru a fi evacuată. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute.

Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19) se află în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova.