Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Șoferița care a accidentat mortal două fete în București, plasată în arest la domiciliu

accidentbuc.jpg

Foto: Mediafax.

Femeia care a provocat accidentul rutier din cartierul Andronache din București, în urma căruia au murit două fete, va fi cercetată în arest la domiciliu, a decis marți Tribunalul București.

Inițial, femeia a fost lăsată în libertate de o instanță inferioară, însă măsura a fost contestată de Parchetul care coordonează ancheta, cerând ca femeia să fie trimisă în arest preventiv.

Pe 27 februarie, femeia, în vârstă de 57 de ani, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea pe o stradă în zona Andronache din Capitală, a lovit un stâlp, care s-a prăbuşit, după care maşina a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat mortal o fetiţă de 6 ani şi o fată de 20 ani. Cele două victime au fost transportate de urgenţă la spital, însă nu au mai putut fi salvate.

Femeia le-a spus polițiștilor că are permis de conducere de mai multă vreme, însă nu conduce constant şi nu avea experienţă pe o maşină având cutie automată de viteze. În acea zi s-ar fi urcat la volan pentru că soţul ei consumase băuturi alcoolice. Deși inițial a declarat că nu a consumat băuturi alcoolice, șoferița a refuzat să fie testată cu aparatul etilotest, motiv pentru care i s-au prelevat probe biologice. Conform rezultatelor de la INML, femeia avea o alcoolemie de 0,67 la trei ore după producerea accidentului. În fața anchetatorilor, șoferița a recunoscut până la urmă că a consumat rom și vin înainte să urce la volan.