Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grecia va primi turiști începând cu luna mai. Care sunt condițiile pentru intrarea în țară

grecia.jpg

Teatrul (Odeonul) lui Herodes Atticus, construit in perioada romana 161-174 e.n. (Atena, Grecia)
Image source: 
Mirela Dădăcuș | RFI România

Grecia intenționează ca până la finalul lunii martie să ridice restricțiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile. Totodată, guvernul de la Atena a anunțat că va începe redeschiderea sectorului turistic de la jumătatea lunii mai.

Pentru a putea vizita Grecia în această vară, turiștii trebuie fie să aibă ambele doze de vaccin anti-Covid făcute, fie să fi trecut deja prin boală și astfel să fi dobândit anticorpi, fie să prezinte un test negativ la intrarea în țară, a anunțat marți ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021” şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin). 

Harry Theocharis a mai spus că odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid-19 şi, în plus, în rândul acestora vor fi făcute testări frecvente.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind „paşapoartele verzi digitale”.