Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Automobilul electric Dacia Spring va putea fi comandat din 20 martie. Cât va costa?

dacia_spring.png

Record de comenzi pentru Dacia Spring Electric
Sursa imaginii: 
dacia.ro

Începând din 20 martie, Dacia deschide precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric, Dacia Spring. Livrările sunt programate pentru luna septembrie, precizează hotnews.ro.

Modelul este disponibil, de la lansare, în trei culori: Kaoline White, Cenote Blue și Lightning Silver. La aceasta se va adăuga, ulterior, o a patra opțiune: Goji Red.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Dacia Spring beneficiază, în serie, de câteva echipamente de siguranță, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Prețul pentru modelul Comfort Plus va fi de 18.100 euro (TVA inclus). Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus). Mașina va putea fi cumpărată prin Programul Rabla Plus, astfel că prețul poate scădea până la sub 10.000 de euro.