Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


AstraZeneca, despre vaccinul său anti-Covid: ”Nu există dovezi ale unui risc crescut de formare a unui cheag”

covid19.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a declarat vineri că "nu există dovezi ale unui risc crescut" de formare a unui cheag de sânge provocat de vaccinul său Covid-19, relatează AFP.

"De fapt, cifrele pentru acest tip (de problemă medicală) sunt mult mai mici la cei care sunt vaccinați în comparație cu ceea ce s-ar aștepta la nivelul populației în ansamblu", a adăugat grupul într-un comunicat de presă citat de Hotnews.ro.

Danemarca, Islanda și Norvegia au anunțat joi suspendarea vaccinărilor cu vaccin AstraZeneca, invocând principiul „precauției”. Bulgaria a urmat exemplul vineri, în timp ce Thailanda și-a amânat campania.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat vineri că "nu există vreun motiv pentru a nu utiliza" vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca. 

În România, 9.000 de persoane au renunțat până vineri, la ora 11, la programările făcute pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, în urma scandalului privind retragerea unor loturi după ce au apărut probleme de coagulare a sângelui la unii pacienți.

"Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9.000 s-au retras. Asta înseamnă doar un procent de 4,5%”, au transmis reprezentanții Comitetului de coordonare a vaccinării.

Cel puțin 10 țări au decis până acum să oprească temporar administrarea vaccinului AstraZeneca.