Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cea mai mare parte a Italiei va fi închisă din nou, începând de luni

italia_al.jpeg

Italia noi restricții coronavirus

Italia, care se confruntă cu al treilea val al pandemiei, va închide cea mai mare parte a țării începând de luni, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

Regiunile cele mai populate ale peninsulei, în special Lombardia, centrul economic al ţării, şi Lazio, regiunea Romei, vor fi clasificate drept ''roşii'' – risc ridicat, ceea ce va duce la închiderea şcolilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor. Călătoriile vor fi limitate la cerinţele de muncă, la achiziţionarea de produse de bază şi la urgenţe de sănătate.

Vineri, guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie - 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie – cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii.

De asemenea, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ''roşie''.

În Italia, săptămâna aceasta s-a trecut pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei, înregistrează o creştere accentuată a contaminărilor şi deceselor, în mare parte din cauza tulpinii britanice. Autorităţile au raportat joi 26.000 de cazuri noi şi 373 de decese într-o singură zi.