Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


AstraZeneca: Nu s-a găsit nicio dovadă privind riscul crescut de tromboză la persoanele vaccinate cu serul său anti-Covid

astrazeneca.png

AstraZeneca: Nu s-a găsit nicio o dovadă privind riscul crescut de tromboză la persoanele vaccinate cu serul său anti-Covid © REUTERS/Stringer

Compania AstraZeneca spune că a analizat cazurile a peste 17 milioane de oameni care au fost vaccinați cu vaccinul său anti-Covid și ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă privind riscul crescut de formare a cheagurilor de sânge, relatează Reuters.

Analiza a vizat peste 17 milioane de oameni vaccinați în Uniunea Europenă și Regatul Unit. „O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană și Marea Britanie cu vaccinul COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenie, la orice vârstă definită grup, sex, lot sau într-o anumită țară ", se arată în declarație.

Producătorul de medicamente a spus că testările adiționale au  fost conduse de companie și de autoritățile de sănătate europene și niciuna dintre retestări nu a arătat motive de îngrijorare.

De asemenea, nu există probleme confirmate referitoare la calitate vreunui lot de vaccin folosit în Europa și în restul lumii, susține compania.