Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Și Spania va suspenda vaccinarea cu AstraZeneca pentru cel puţin două săptămâni

Spania va opri folosirea vaccinului AstraZeneca Covid-19 timp de minim 15 zile, anunță radio „Cadena Ser”, una dintre sursele cele mai credibile din presa iberică.

Conform sursei citate, ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, va face declaraţii luni seară, fiindcă o listă tot mai mare de ţări încetează să mai administreze vaccinul, pe fondul îngrijorărilor privind efectelor adverse severe, comunică agenția Reuters.

Amintim, Franţa, Germania şi Italia s-au alăturat luni Danemarcei, Norvegiei, Bulgariei, Islandei şi Thailandei, oprind utilizarea vaccinului, după rapoarte de cheaguri de sânge la unii pacienţi care au primit serul.

De asemenea, săptămâna trecută, Darias a declarat că administraţia sa monitorizează situaţia, dar a detectat doar efecte secundare uşoare, cum ar fi dureri de cap, ameţeli şi probleme intestinale. Cu toate acestea, mai multe regiuni spaniole au decis să înceteze utilizarea vaccinului până când vor fi disponibile mai multe informaţii.

În plus, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a reiterat luni că nu au fost documentate decese legate de vaccinurile COVID-19.

În fine, autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a informat că se va întruni joi pentru a analiza situaţia şi şi-a reafirmat opinia că beneficiile vaccinului depăşesc riscurile administrării acestuia.