Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Personalul din centrele de vaccinare anti-COVID, neplătit din cauza unui funcţionar din Ministerul Sănătății

Personalul din centrele de vaccinare anticoronavirus nu și-a primit banii din cauza unui funcționar public din Ministerul Sănătății. Funcționarul respectiv "trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", de declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

 

"Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății", spune Vlad Voiculescu. Mai rămâne acel funcționar public în funcție? "Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi", este răspunsul ministrului Sănătății.

ASCULTĂ AICI DECLARAȚIA:

Cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, declara ieri coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță a susținut că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă.

"Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație. Probabil că s-au făcut deja demersuri, dar până la urmă toată lumea așteaptă să-și primească banii. Din ceea ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare, nimeni nu a fost plătit", a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Ministerul Sănătății a trimis abia ieri solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spune că a primit astăzi solicitarea și a început încă de astăzi să vireze o parte din bani, iar restul vor fi virați mâine.

"Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o", a declarat marți, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.