Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Italia a anunțat 500 de decese din cauza COVID-19 și peste 20.000 de noi îmbolnăviri

italia.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Italia a înregistrat, marți, cel mai mare număr zilnic de decese de la sfârșitul lunii ianuarie - 502, mai exact. În același timp, autoritățile au raportat peste 20 de mii de noi cazuri de infectare cu SARS - Cov 2. Jumătate din țară rămâne în carantină strictă până după Paștele catolic. Între 3 și 5 aprilie, pe parcursul sărbătorii religioase, întreaga Italie va intra în carantină.

Cifrele la zi arată rău în Italia, notează Reuters.

502 de decese de Covid anunțate ieri. Este cel mai mare număr zilnic de la sfârșitul lunii ianuarie, într-o țară greu încercată, care deține tristul record la decese în Europa.

Peste 20 de mii de cazuri noi au fost confirmate marți, ceea ce ridică numărul total al italienilor infectați de la începutul pandemiei la peste 3,2 milioane.

Autoritățile italiene au impus deja carantină strictă în jumătate din țară, iar aceasta va rămâne în vigoare cel puțin până pe 6 aprilie, după Paștele catolic. Așa numita zonă roșie cuprinde nouă regiuni, inclusiv Lazio, unde se află capitala, Roma. De altfel, în perioada sărbătorii religioase, între 3 și 5 aprilie, întreaga țară va intra în carantină, pentru a împiedica eventuale adunări care ar facilita transmiterea virusului.

În ciuda problemelor de aprovizionare și a suspendării vaccinării cu AstraZeneca din ultimele zile, până acum aproape cinci milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, dintre care peste două milioane au făcut și rapelul.

Numărul deceselor înregistrate de la începutul pandemiei în Italia a ajuns acum la 103 mii, cel mai mare din UE. La nivel european, doar Marea Britanie a înregistrat mai multe decese decât Italia, peste 125 de mii.