Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mai mult de jumătate din salariații români lucrează de acasă (sondaj)

telemunca.png

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Mai mult de jumătate dintre angajaţii români (55%) continuă să lucreze parţial sau exclusiv de la birou, la ora actuală, arată un sondaj de specialitate realizat de Genesis Property, dezvoltator de birouri clasa A din România, potrivit Agerpres.

Din ponderea totală, 17,3% afirmă că lucrează parţial de la birou, iar 37,4% spun că merg exclusiv la sediul companiei.

Potrivit sursei citate, aproape 41% dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul mod de lucru, în contextul în care patru angajaţi din zece susţin că biroul lor este, în prezent, mai sigur decât la începutul pandemiei.

Sondajul Genesis Property, publicat miercuri, relevă faptul că pentru 32,4% din totalul angajaţilor români vaccinul oferă speranţa că lucrurile vor reveni la normal atunci când va fi atinsă o masă critică de persoane imunizate, în timp ce 40,9% spun că au reuşit să găsească un echilibru emoţional chiar şi în contextul incertitudinilor pe care le traversează.

Sondajul privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor şi perspectiva reîntoarcerii la birou a fost desfăşurat în februarie - martie 2021 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.183 de utilizatori de Internet din toată ţara. Aproape 59% dintre participanţi sunt femei, aproximativ 60% au vârsta între 25 şi 40 de ani şi nouă din zece sunt angajaţi full-time.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri de clasa A din România, cu o experienţă de peste 20 de ani în industrie.