Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Percheziții la samsarii de mașini. Evaziune de 100 de milioane de lei

masini.jpg

Sursa imaginii: 
Wikipedia

Percheziții de amploare, miercuri, într-un dosar de evaziune fiscală cu mașini second hand. Poliţiştii şi procurorii au descins în 62 de locații din Bucureşti, Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui.

”La data de 17 martie 2021, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 62 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare. În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale, ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule rulate”, transmite IGPR.

Este vorba despre două dosare penale care vizează o evaziune fiscală estimată la aproape 100 de milioane de lei în comerţul cu automobile rulate aduse din Europa.

Potrivit anchetatorilor, prin intermediul unor societăţi comerciale, ar fi fost achiziţionate autovehicule din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa și Spania.

Ulterior, mașinile erau vândute în România, fără a se înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a se declara operaţiunile efectuate.

Suspecții se sustrăgeau astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului, susțin procurorii.