Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul centru de vaccinare non-stop din România se deschide la Timișoara

vaccin_pfizer.jpg

Primul centru de vaccinare non-stop din România se deschide la Timișoara
Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu / RFI

La Timișoara se deschide, în 23 martie, primul centru de vaccinare non-stop. El va funcționa la Spitalul Județean, iar imunizarea se va face exclusiv cu serul Pfizer. În Timiș sunt aproape 12.000 de înscriși pe listele de așteptare la centrele în care se folosește numai acest vaccin.

Premieră în România: la Timișoara se deschide, peste o săptămână, un centru de vaccinare non-stop. Acesta va funcționa la Spitalul Județean. Vor fi fluxuri separate, astfel că oamenii veniți la vaccinare nu se vor interacționa cu pacienții.

„Începând din 23 martie, în Timiș vor ajunge noi doze din vaccinul Pfizer. Cu această ocazie va fi deschis și primul centru de vaccinare din România care o să funcționeze în regim non-stop, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Acest centru de vaccinare va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână”, a anunțat, miercuri, prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth.

În acest moment, în Timiș sunt disponibile 2.100 de locuri în centrele de vaccinare, exclusiv cu serul AstraZeneca. Pe listele de așteptare din județ sunt înscrise peste 16.000 de persoane. Aproape 12.000 au optat pentru centre în care se folosește doar vaccin Pfizer.