Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Israelienii plasați în carantină vor fi controlați cu brățări electronice

bratara electronica supraveghere.jpg

Image source: 
rfi.fr

Parlamentul israelian – Knesset a aprobat miercuri utilizarea unei brăţări electronice pentru a controla persoanele plasate în carantină obligatorie la reîntoarcerea în ţară, relatează agenția EFE.

Persoanele care se întorc din străinătate vor trebui să-şi facă un test pentru coronavirus pe aeroportul „Ben Gurion”, iar dacă acesta este negativ vor primi o brăţară care se poate purta la mână sau la gleznă.

"Cei ce refuză să fie monitorizaţi electronic, sau care nu îndeplinesc cerinţele stabilite de lege vor fi trimişi la un hotel administrat de guvern pentru a petrece perioada de carantină", a informat Knessetul.

Această brăţară va controla locaţia respectivei persoane prin tehnologia Bluetooth şi GPS, conectată la telefoanele mobile personale, şi va trimite o notificare autorităţilor în caz de încălcare a acestei perioade de izolare obligatorie.

De asemenea, Israelul a restricţionat venirea turiştilor de la declanşarea pandemiei şi permite accesul doar pentru cetăţenii şi rezidenţii ţării.

Încă de la sfârşitul lunii ianuarie aeroportul este practic închis pentru a evita pătrunderea în ţară a mutaţiilor coronavirusului. De săptămâna trecută a intrat în vigoare o redeschidere parţială prin care s-a autorizat reîntoarcerea în ţară a maximum 3.000 de israelieni pe zi.

Mai mult de 4 milioane de rezidenţi au primit în Israel cele două doze de vaccin. După trei lockdown-uri naţionale începe să fie reluată rapid activitatea socială şi economică, deşi activităţile de agrement în spaţiile închise sau în grupuri mari sunt limitate pentru cei care încă nu s-au vaccinat.

În plus, deputaţii care au susţinut această măsură controversată au avertizat că noile variante de coronavirus pot provoca rezistenţă la vaccinuri şi au considerat că "este o strategie aleasă de Israel pentru a putea ieşi din pandemie".