Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Expert OMS: Am depistat cea mai probabilă sursă a pandemiei de COVID-19

liliac.jpg

Sursa imaginii: 
Wikimedia

Organizația Mondială a Sănătății a finalizat ancheta pe care a făcut-o în China cu scopul determinării cauzei apariției noului coronavirus. Experții OMS interpretează acum datele, însă unul dintre membrii echipei de cercetători a dezvăluit informații importante cu privire la rezultatul anchetei.

După o investigație de mai multe luni, Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că fermele de animale sălbatice din China sunt cea mai probabilă sursă a pandemiei de COVID-19, relatează publicația online Live Science, preluată de Hotnews.

Aceste ferme de animale sălbatice, multe dintre ele situate în jurul provinciei Yunnan din sud-vestul Chinei, furnizau animale comercianților din piața de fructe de mare din Wuhan unde au fost depistate primele cazuri de contagiere cu coronavirusul anul trecut. O parte din aceste animale sălbatice ar fi putut fi fost infectate cu SARS-CoV-2 de către liliecii din zonă.

Informația a fost dezvăluită într-un interviu acordat de reputatul zoolog Peter Daszak, unul dintre experții OMS care au făcut parte din misiunea de investigație întreprinsă în China.

Raportul integral al misiunii OMS în China va fi publicat în următoarele săptămâni.