Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul caz în Italia de tulpină britanică a coronavirusului găsită la o pisică

whatsapp_image_2021-03-18_at_16.50.08_1.jpeg

Sursa imaginii: 
© Eliza Casandra

Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii și de la izolarea în casă a stăpânilor ei. Organizația Mondială a Sănătății a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla.

Tulpina britanică a coronavirusului a fost descoperită la o pisică din Novara, regiunea Piemont. Este primul caz de acest fel din Italia.

Este vorba despre o pisică în vârstă de opt ani, care locuiește în zona Novara într-o casă. Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii și de la izolarea în casă a stăpânilor ei, scrie La Stampa preluat de Mediafax.

Pisica, la fel ca stăpânii săi, este acum în curs de vindecare.

Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de așteptat ca și animalele să ia virusul, însă nu există dovezi științifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, șeful Prevenției regiunii Piemont.

Organizația Mondială a Sănătății a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla.

Organizațiile internaționale care s-au ocupat de acest subiect recomandă menținerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte și după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora”, a adăugat Bartolomeo Griglio.