Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Riscă Bucureștiul să intre în carantină?

quarantine-4953975_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay

Rata de infectare a crescut accelerat în ultimele zile în Ilfov, județul care înconjoară Capitala, și se apropie acum de pragul de la care se poate impune carantina. Cele mai multe cazuri de covid au fost înregistrate în București, peste 1.000 doar la ultima raportare, incidența îmbolnăvirilor fiind și aici în creștere. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș admite că e greu să impui carantina la nivelul unei capitale, dar nu o exclude. 

România a înregistrat pentru a treia zi la rând peste 6 mii de cazuri noi de covid-19. 90 de oameni și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu SARS-COV-2. În secțiile de anestezie și terapie intensivă sunt îngrijiți 1.286 de bolnavi. Cifra e în creștere de mai multe zile, iar presiune mare nu e doar la ATI ci și în restul secțiilor. 
Rata de infectare a crescut accelerat în ultimele zile în Ilfov, județul care înconjoară Capitala. Incidența cumulată a infectărilor la 14 zile, la mia de locuitori, este acum de 5.79, în condițiile în care la începutul săptămânii era de 4.53 la mie. 
Cele mai multe cazuri de covid au fost înregistrate în București, peste 1.000 doar la ultima raportare. Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș admite că e greu să impui carantina la nivelul unei capitale, dar spune că nu este exclus. 

Adrian Marinescu: E important să găsim un echilibru între ceea ce înseamnă parte epidemiologică și respectiv măsurile pe care trebuie să le luăm și totuși o viață echilibrată din punct de vedere economic, psihologic. La nivelul unei capitale este foarte greu să ajungi la carantină și trebuie să o faci doar în situația în care nu e o altă soluție, pentru că altfel e greu din toate punctele de vedere. Părerea mea e că măsurile care există în acest moment, de restricționare pentru anumite activități, cu risc de infectare, împreună cu ceea ce se întâmplă prin întărirea sistemului medical la nivelul spitalelor (și aici se discută faptul că vor intra alte spitale în circuit etc) ar trebui să fie aceste măsuri suficiente. Dacă lucrul acesta nu se va întâpla și nu vom ave un echilibru, atunci oricând trebuie să luăm în calcul că putem ajunge si la alte restricții, inclusiv carantina.