Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul parc de distracții Nintendo din lume s-a deschis în Japonia

nintendo.jpg

„Super Nintendo World” din Osaka, Japonia, martie 2021
Sursa imaginii: 
AFP via France24

După luni de întârziere din cauza pandemiei, prima zonă de divertisment din lume creată în jurul universului Nintendo și-a deschis porțile săptămâna aceasta: un imens parc de distracții al studiourilor Universal Japan (USJ) din Osaka, vestul Japoniei, transmite AFP.

Ansamblul „Super Nintendo World” este inspirat în mod direct din lumea plină de culoare a celebrelor jocuri video „Super Mario” ale grupului japonez, care până de curând ezita să exploreze noi modalități de a-și pune în valoare eroii  virtuali, prin contracte de licențiere.

Una dintre atracțiile sale emblematice este „Mario Kart”, un loc special amenajat pentru curse, a cărui experiență este îmbunătățită de ochelarii de realitate virtuală atașați la o șapcă roșie, precum cea a instalatorului italian.

De asemenea, o brățară conectată la un smartphone permite vizitatorilor să colecteze monede virtuale lovind diferite construcții precum Mario.

„Am recreat perfect universul jocului (...) Veți regăsi și plantele Pirahna și Bowser (marele dușman al lui Mario, n.r.), și veți vedea ce înseamnă să fii Mario”, a declarat Ayumu Yamamoto, directorul de marketing al studiourilor Universal Japan.

„A fost nevoie de aproape un an în plus față de cât era prevăzut pentru a deschide acest loc, dar suntem cu adevărat fericiți”, a spus el în timpul unei prezentări făcute presei cu o zi înainte de deschidere.

„Super Nintendo World”, care a costat mai mult de 60 de miliarde de yeni potrivit USJ (460 milioane de euro), trebuia să atragă mulțimi încă de anul trecut, suprapunându-se cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, care au fost de asemenea amânate pentru acest an din cauza virusului corona.

Deschiderea parcului a fost amânată pentru luna februarie a acestui an, înainte de a fi amânată din nou dat fiind faptul că, în ianuarie, guvernul japonez a instituit starea de urgență pentru a împiedica creșterea numărului de infectări în arhipelag.

Primii vizitatori au împărtășit din entuziasmul lor cu Agence France-Presse (AFP). „Joc Mario de când eram mic. Nu mă așteptam să pot păși în lumea lui, sunt foarte încântat”, a mărturisit Hiroki Kono, student în vârstă de 19 ani din Osaka.

Având în vedere închiderea actuală a granițelor din cauza pandemiei, vizitatorii străini vor trebui să aștepte o perioadă nedeterminată înainte de a putea descoperi locul.

Alte asemenea spații cu tematică Nintendo vor fi construite în viitor și în parcurile studiourilor Universal din Orlando (Florida) și în cel din Hollywood.

 

Traducere de Andreea Sefciuchevici, după articolul AFP din France24