Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Suplimentare număr de paturi pe secțiile ATI

Astăzi a avut loc o sedință de urgență convocată de premierul Florin Câțu la Ministerul Afacerilor Interne. Printre temele tratate s-a aflat si suplimentarea numărului de paturi pe secțiile ATI din București și din țară. 

Capitala a raportat astăzi 1.433 cazuri noi de coronavirus, fiind urmată de județele Timiș - 377, Cluj - 293, Brașov și Ilfov, ambele cu câte 263 de infecții în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de autorități. Cele mai mici bilanțuri județene au fost raportate de Covasna - 19 cazuri, Vrancea - 24 și Tulcea - 40. Printre temele tratate în cadrul ședinței de la ministerul Afacerilor Interne s-a aflat si suplimentarea numărului de paturi pe secțiile ATI din București și din țară. La întâlnire a participat și șeful Departamentului pentru Situații de urgență, medicul Raed Arafat.

"În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului 'Sfântul Ioan' a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La 'Malaxa' s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia", a precizat Raed Arafat.

Şeful DSU a adăugat că la Spitalul "Matei Balş" de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal.

"Mai avem la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend. Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest mumăr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate", a afirmat acesta.