Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Proteste antimască în mai multe orașe din țără

protest_brasov.jpg

Sursa imaginii: 
news.ro

Masurile autorităților sunt contestate în stradă, la această oră. Mai multe sute de persoane protestează în fața Palatului Victoria și în Piața Universității din București. 

Organizatorii spun că aceste măsuri sunt contestate pentru că nu și-au dovedit eficiența. Protestatarii nu păstrează distanțarea fizică și nu poartă mască de protecție sanitară. Protestul are loc chiar în ziua în care a fost consemnat recordul de pacienți internați în secțiile de terapie intensivă din țară. 1433 de cazuri din 6096 internate în secțiile ATI.  Protestatarii sunt supravegheați de jandarmi, care nu au aplicat încă amenzi. Cu detalii, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache

Despre cuantumul sancțiunilor, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei române a precizat

Câteva zeci de persoane s-au adunat în această după amiază, și la Cluj Napoca dar și în Centrul Civic din municipiul Braşov, pentru a se alătura protestatarilor din București  dar și alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare. Ei se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”. Mâine se va discuta și de prelungirea măsurilor în București, în cadrul unei ședințe la sediul prefecturii Capitalei.