Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Capitala ar putea intra în carantină, spune Prefectul Capitalei, Alin Stoica

alin-stoica-noul-prefect-de-bucuresti.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Alin Stoica (fotografie de profil)

Dacă specialiștii în epidemiologie și reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică vor considera necesar, Capitala poate intra în carantină, dacă se ajunge sau se depășește pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, a declarat pentru RFI Prefectul Capitalei, Alin Stoica.

La pranz a avut loc ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Pe baza informațiilor primite de la Grupul de Comunicare Strategică, rata de incidență calculată la 14 zile a ajuns astăzi în București la 5.33 de cazuri la mia de locuitori. În urma datelor primite și a discuțiilor discuțiilor avute, s-a hotărât prelungirea măsurilor care sunt, deja, în vigoare pentru stoparea răspândirii COVID-19. Ce alte decizii au fost luate, ne spune prin telefon prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Mâine va avea loc o întâlnire cu reprezentanții Institutului Național pentru Sănătate Publică, pentru a se stabili ce măsuri se vor lua în cazul în care în Capitală rata de incidență va ajunge sau chiar va depăși cifra de 6 la mia de locuitori, a precizat prefectul Capitalei.

Despre posibilitatea carantinării zonale sau în întregime a Capitalei, prefectul Alin Stoica a spus că, dacă se va ajunge în această situație, o carantinare zonală nu este eficientă, măsurile trebuid să fie aplicate pe o zona cu mult mai mare.