Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Timișoara, carantinată direct de Raed Arafat. Trei zile, cu caracter temporar

timisoara.jpg

Timișoara mai stă în carantină cel puțin 72 de ore
Image source: 
Otilia Ghițescu / RFI

Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc și Dumbrăvița rămân în carantină. Nu șapte zile, ci trei. Raed Arafat a semnat, duminică, un ordin în calitate de șef al DSU, pentru carantinarea, timp de 72 de zile, a celor cinci localități.

Sâmbătă seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis să nu prelungească carantina în Timișoara, Giroc și Dumbrăvița. Nu au fost întrunite cele două treimi din voturi necesare. Primarul Dominic Fritz a fost unul dintre cei care s-au abținut. El a invocat motive politice, în condițiile în care, pentru comunele Moșnița Nouă și Giroc, s-a propus ridicarea carantinei. Ambele au primari PNL. Situația a rezolvat-o duminică seară Raed Arafat, șeful DSU. 

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmitere a coronavirusului SARS-CoV-2 (...) s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22 martie, ora 0”, se precizează într-un comunicat oficial.

Măsura are „caracter temporar”, fiind necesară până la „găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”.