Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alte 345.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România. Cererea de vaccin este mult mai mare

pfizer.jpeg

Alte 345.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România.
Alte 345.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc în România
Sursa imaginii: 
https://vaccinare-covid.gov.ro/

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 345.150 doze, sosește astăzi în România. Vaccinurile vor fi livrate către centrele regionale. De la începutul campaniei de vaccinare s-au vaccinat 1,7 milioane de persoane, dintre care 700 de mii au primit și a doua doză. Pe listele de așteptare pentru imunizare s-au înscris alți 700 de mii de români.

Potrivit CNCAV, dozele nou livrate de Pfizer BioNTech vor fi distribuite după cum urmează:

- Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, asigură autoritățile.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Între timp, 167 de cabinete noi au devenit operaționale începând de sâmbătă, 20 martie, pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza în aceste centre începând de mâine, 23 martie.

Până acum, în România, 1,7 milioane de persoane au primit serul anti covid. 700.000 au primit ambele doze de vaccin.


Situația vaccinărilor la zi

După aproape o săptămână de la deschiderea listelor de așteptare pentru vaccinarea anti-Covid, s-au înscris pe aceste liste aproximativ 750 de mii de români.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat la Digi 24 că platforma de vaccinare va fi modificată, cel mai probabil în prima parte a lunii aprilie, pentru ca cei programați pe listele de așteptare să știe data la care vor merge la vaccinare și ce ser li se va administra.