Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicio sancțiune pentru medicul care tratează pacienții Covid după scheme proprii. „Postările sale ajung la sute de mii de utilizatori”

flavia.jpg

Medicul orădean Flavia Groşan susține că a tratat cu succes mii de bolnavi COVID după scheme de tratament proprii
Medicul orădean Flavia Groşan susține că a tratat cu succes mii de bolnavi COVID după scheme de tratament proprii
Sursa imaginii: 
Facebook/Flavia Groșan

Medicul orădean Flavia Groşan, care spune că a tratat mii de bolnavi COVID după scheme de tratament proprii, nu a primit nicio sancțiune din partea Colegiului Medicilor Bihor, unde a fost audiată luni. Preşedintele acestui for, medicul Carmen Pantiş, a declarat pentru ebihoreanul.ro că audierea Flaviei Groșan a fost o "discuţie amiabilă", în care doctorița "şi-a exprimat dragostea și empatia faţă de pacienţi ". „Postările Flaviei Grosșan ajung la sute de mii de utilizatori de pe Facebook”, atrage atenția, la RFI, Orlando Nicoară, specialist în comunicarea online.

Medicul orădean Flavia Groşan a fost criticat de specialiști și a generat dezbateri aprinse în mediul online, după ce a declarat că a tratat în clinica proprie din Oradea foarte mulți pacienți bolnavi după o schemă medicamentoasă neaprobată, bazată pe Claritromicină și pe alte două medicamente pe care le-a numit „regele” şi „regina”.

Medicul a mai spus că „protocolul terapeutic din spitalele românești e greșit și omoară bolnavii”.

În aceste condiții și având în vedere numărul mare de urmăritori ai doamnei doctor, „postările sale ajung la sute de mii de utilizatori de pe Facebook”, atrage atenția, la RFI, Orlando Nicoară, specialist în comunicarea online.

El afirmă că acest tip de mesaje cu potențial nociv este amplificat foarte mult și de televiziuni, informațiile ajungând în special la cei care contestă măsurile sanitare decise de autorități: masca, distanțarea, vaccinul.

În final, mai spune Orlando Nicoară, un efect important este acela de amplificare a gradului de polarizare care caracterizează societatea atunci când vorbim despre pandemia de coronavirus. Ascultă: