Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus: Angela Merkel anunță restricţiile pentru perioada Paştelui, după 12 ore de negocieri cu landurile federale

angela_merkel.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

"Situaţia este gravă". Germania se confruntă cu o "nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp", a declarat cancelarul Angela Merkel. Într-o conferinţă de presă,  după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale, Merkel a anunțat restricţiile pentru perioada Paştelui catolic şi protestant.

Majoritatea magazinelor vor fi închise şi serviciile religioase anulate în weekendul de Paştele catolic şi protestant, între 1 şi 5 aprilie, în cadrul unei perioade de restricţii înăsprite pentru a opri creşterea numărului infecţii cu COVID-19.

Adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Numai magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie.

Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie.

Angela Merkel a ținut să puncteze gravitatea situației în Germania, potrivit AFP; citată de Agerpres.

"Situaţia este gravă. Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou", a spus cancelarul german în conferinţa de presă.

Merkel a descris o "creştere exponenţială" a pandemiei, provocată de mutaţia britanică. Germania se confruntă cu o "nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp", a avertizat ea.

Totuși, ipoteza unui lockdown local şi închiderea şcolilor au fost excluse. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână.

Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare.

"Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil", a avertizat cancelarul german.

În Germania, rata de incidenţă a atins luni 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate.