Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atac armat la un supermarket din Colorado. Cel puțin 10 morți

colorado.png

Boulder, Colorado, 22 martie 2021
Image source: 
Captură ecran France24

Zece persoane, printre care un poliţist, au fost ucise într-un atac armat petrecut luni într-un supermarket din oraşul Boulder, statul american Colorado, au comunicat autorităţile locale citate de France24.

Şefa poliţiei din Boulder, Maris Herold, a anunţat că poliţistul Eric Talley, de 51 de ani, unul dintre primii care au intervenit, a fost 'împuşcat mortal'.

Procurorul districtual Michael Dougherty a anunţat că prezumtivul atacator a fost rănit şi se află în custodia poliţiei, mai precizează sursa citată.

Imagini video difuzate de canale de televiziune au arătat un bărbat cu barbă, cu bustul gol şi în boxeri, scos încătuşat din supermarket, pus pe o targă şi apoi într-o ambulanţă. Bărbatul părea să aibă un picior însângerat şi şchiopăta.

Poliţia a precizat că numele victimelor nu vor fi făcute publice înainte ca familiile lor să fie anunţate despre moartea celor dragi.

Incidentul a survenit la mai puţin de o săptămână de la atacurile de marţea trecută de la Atlanta, în care au fost ucise opt persoane, printre care şase femei asiatice, în trei saloane de masaj. Un bărbat de 21 de ani a fost inculpat pentru aceste atacuri.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre schimbul de focuri, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.